(Toekomstige) Tweedehuis bezitters opgelet

ImagePersbericht
Utrecht, 11 januari 2008

Second Home International 2008: Alles wat je wilt weten over het bezitten van een tweede huis.

Het is eerder al bekend gemaakt: ‘de fiscus let extra op het bezit van vakantiehuizen’. Voor eigenaren van een tweede huis worden dit jaar de controles aangescherpt op wat zij invullen in box drie.
De publieksbeurs Second Home International 2008 biedt seminars voor elke (toekomstige) huizenbezitter waarin o.a. dit onderwerp uitgebreid aan bod komt. Er is sprake van een complexe regelgeving, koppel dat aan nauwlettende controles door de belastingdienst en duidelijk is dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn.
Een aantal voorbeelden? De belastingdienst ziet vakantiehuisjes als vermogen dat moet worden opgenomen in box 3. Over het vermogen in box 3 wordt effectief 1,2 procent belasting geheven.
Europese landen informeren elkaar tegenwoordig over bezittingen in het buitenland.
De fiscus te slim proberen af te zijn is er dus niet bij. Lees verder...

Vakantiebeurs 2008: 'lustige' stad München lokt gasten met vrolijke feesten

 Persbericht
Utrecht, 2 januari 2008

Motto 850 jarig bestaan 'Bruggen Bouwen'

De ‘lustige' stad München zal komend jaar nog vrolijker zijn dan toeristen al gewend zijn, want vanaf juni wordt het 850 jarig bestaan van deze gezellige stad gevierd. Hoe? Op verschillende manieren. Dat zal de bezoekers van de Vakantiebeurs 2008 duidelijk worden gemaakt in het Duitse paviljoen in hal 9.

Nog niet eens zo erg oud, heeft de vroegere monniksstad München toch al een stevige reputatie opgebouwd. Van middeleeuws centrum naar een hightech centrum in het moderne Duitsland. Toen Heinrich de Leeuw in 1258 bij Municken een brug over de Isar liet bouwen, was hij de eerste bruggenbouwer van de stad. Het vormde de aanleiding om de festiviteiten te vieren onder het motto ‘Bruggen bouwen'.
Hoogtepunt worden de Isarfesten van 1 tot en met 3 augustus, met veel zang, dans en een imposant vuurwerk rond de grotesk verlichte Isar brug. Al eerder, op 15 en 16 juni, zijn de Bürgerfesten in de binnenstad gevolgd door de Altstadtringfesten op 19 en 20 juli. Maar in het jubilerende München zullen de hele zomer festiviteiten plaatsvinden, culinaire en culturele manifestaties en volksfeesten.

Lees verder...

Vakantiebeurs 2008: fietsen en wandelen zeer populaire buitenactiviteiten

Persbericht
Utrecht, 20 december 2007

Themaroute 'Hiking & Cycling'

Fietsen en wandelen zijn de twee meest beoefende buitenactiviteiten van Nederlanders in hun vrije tijd en op vakantie in eigen land of ver daarbuiten. Tijdens de Vakantiebeurs 2008 is volop aandacht voor korte en lange trips met de tweewieler. In hal 12 is een fietsparcours, maar ook de liefhebbers van nordic walking kunnen zich sportief uitleven.

Op de stand van VVV Nederland in deze hal is de gratis VVV Fietskrant verkrijgbaar.

Deze uitgave is speciaal ontwikkeld voor de Vakantiebeurs en bevat informatie, tips en weetjes over fietsen in Nederland, met leuke picknickplaatsen, fietsveerpontjes, bijzondere koffiehuizen en slaapadressen.

Lees verder...